top of page
Zoeken

Mijn eerste kennismaking met cacao

Bijgewerkt op: 15 jun. 2023

Tijdens een volle maan ceremonie ben ik voor het eerst in contact gekomen met het drinken van cacao. Nu is dit niet zoals een kopje chocomelk, maar wordt dit echt gedronken als een ceremonie, waarbij alleen pure, rauwe cacao wordt gebruikt, zonder toevoegingen zoals suikers.

mijn ervaring met cacao
Cacao

Cacao wordt gezien als een echte “hart opener”. Na het drinken van cacao kom je meer in verbinding met jezelf, ervaar je meer rust en je kunt meer euforie en blijdschap voelen.

Naast dat cacao gedronken wordt tijdens ceremonies en ter voorbereiding op bijvoorbeeld ademwerk sessies, kun je ook gerust thuis een kopje cacao drinken of je eigen thuis ceremonie creëren.

Inmiddels heb ik meerdere cacao ceremonies meegemaakt en ik vind het effect hiervan heel fijn. Vooral het rustig worden, ontspannen in mijn lichaam zijn en minder in mijn hoofd vind ik een fijne bijkomstigheid. Ik ben daardoor ook gaan testen hoe het bevalt om thuis mijn kopje cacao te drinken.

Ook in een kleinere dosis, zoals ik het thuis toepas, ervaar ik de voordelen. Een paar keer per week vervang ik mijn kopje (decaf) koffie voor een kopje cacao en elke keer geniet ik van het kalme gevoel wat over mij heen komt. Ik kan zo in alle rust mijn dag starten en genieten van het momentje voor mijzelf in de ochtend.

Maar wist je dat het naast de kalmerende werking, ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen heeft?

Het zit vol antioxidanten en mineralen, zoals magnesium. Ook bevat het koper en zink. Daardoor heeft het een gunstig effect op je hart -en vaatstelsel.

Mocht je het zelf ook eens willen proberen, let wel op dat je pure en zuivere cacao koopt, zonder toevoegingen.

Ben jij al bekend met cacao en hoe heb jij het ervaren?

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page