top of page
Zoeken

Essentiële oliën

Tijdens mijn behandelingen werk ik met de essentiële oliën van dōTerra voor meer verdieping en ondersteuning van de behandeling. Zo helpen de oliën tijdens een Reiki behandeling voor meer ontspanning en aarding, maar het is ook mogelijk om een gehele rug massage met essentiële oliën te boeken. Ik zal wat meer vertellen over de essentiële oliën van dōTerra.

Boekentips spiritualiteit

De oliën van dōTERRA zijn de meest pure, zuivere en veiligste olie verkrijgbaar. Bij dōTERRA zijn ze continu bezig met het verbeteren, ontwikkelen en onderzoeken van producten, in samenwerking met wetenschappers en artsen. De essentiële oliën van dōTERRA zijn 100% natuurlijk.


Wat zijn essentiële oliën?


Essentiele oliën worden gewonnen uit de aromatische verbindingen van planten. In de planten zitten krachtige bestandsdelen opgeslagen die de plant beschermen tegen schimmels en bacteriën, maar ook bijdragen aan herstel van de plant. Deze bestanddelen zitten bijvoorbeeld opgeslagen in de wortel, het blad, de bloesem of de stengel van het blad als ook in schors van een boom. Je kunt deze bestandsdelen zien als het immuunsysteem van een plant. Essentiele oliën worden gewonnen uit de plant door middel van stoomdestillatie. Bij citrusvruchten gebeurd dit door middel van koude persing. Essentiele oliën hebben een zeer sterke en doeltreffende werking op het menselijk lichaam. Je kunt de oliën inzetten voor genezing van het fysieke lichaam, voor genezing van het hart, maar ook op dieper niveau ondersteunen de oliën, bijvoorbeeld bij het loslaten van beperkende overtuigingen, ze ondersteunen bij je levensdoel en het vergroten de spirituele verbinding en bewustzijn. Een belangrijk onderdeel van de werking van de essentiële oliën is de frequentie. Alles op aarde heeft een bepaalde frequentie (trilling). Een gezond lichaam heeft meestal een frequentie van 62 tot 78 hertz (de meting van de frequentie). Ziekte begint bij 58 hertz. De frequentie van essentiële oliën beginnen bij 52 hertz, tot aan de hoogste frequentie van 320 hertz (rozenolie). De frequenties van deze oliën zijn dus vele malen hoger dan de frequenties van kruiden en voedsel. Onderzoek heeft aangetoond dat essentiële oliën, door deze hoge frequenties, een omgeving creëren waarin ziekte, bacteriën, virussen en schimmels niet kunnen overleven. Het inhaleren van de oliën of het toepassen op het lichaam heeft binnen binnen 1 tot 3 minuten effect, velen zelfs al binnen een paar seconden. De oliën blijven ongeveer tot 2 uur in het lichaam aanwezig. Belangrijk is om, net als bij een Reiki behandeling, voldoende water te drinken zodat het lichaam de gifstoffen/afvalstoffen goed kan afvoeren.


Essentiele olie massage


Bij een essentiële olie massage gebruik ik acht verschillende oliën die elk op hun eigen manier een bijzondere en helende werking hebben en het lichaam geven wat het op dat moment nodig heeft. Bij de behandeling worden de oliën laag voor laag aangebracht op de rug en voeten en daarbij worden de rug en voeten gemasseerd. Deze essentiële olie behandeling zal zorgen voor:

  • Stress vermindering

  • Ontspanning

  • Verbeterd immuunsysteem

  • Het verminderd ontstekingsreacties

  • Brengt balans in lichaam en geest


Essentiële oliën geven je ondersteuning


Essentiële oliën kunnen je ondersteunen bij: Een versterkt immuunsysteem Het verbetert je slaap Het kalmeert bij stress Het ondersteunt de spieren en gewrichten Het stimuleert de stofwisseling Het ondersteunt de spijsvertering Het verlicht en verzacht bij huidirritatie en eczeem Het helpt bij hormonale veranderingen Het geeft emotionele ondersteuning


Ben jij al bekend met essentiële oliën?


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page