top of page
Zoeken

Kernwaarden

Kernwaarden zijn voor mij belangrijk in mijn leven. Op basis van mijn kernwaarden maak ik keuzes en bepaal ik mijn richting.

Boekentips spiritualiteit

Op dit moment zijn mijn kernwaarden: Vrijheid, Eenvoud en Vrouwelijkheid.

Als ik ergens een keuze in moet maken of als er iets op mijn pad komt waarbij ik een bepaalde richting op kan gaan kan ik aan de hand van mijn kernwaarden altijd afvragen: “Brengt deze keuze mij vrijheid? Staat deze keuze in lijn met mijn verlangen naar vrijheid? Zorgt deze keuze voor eenvoud? Brengt dit mij rust in mijn leven en overzicht?” Wat vrouwelijkheid betreft: “Sta ik nog steeds in contact met mijn feminine energie? Durf ik nog steeds mijn zachtheid te laten zien en voel ik nog steeds het contact met mijn lichaam?”


Als je voor jezelf je kernwaarden helder hebt, kun je hier naar gaan leven en je leven hierop inrichten. Natuurlijk zijn er veel meer kernwaarden voor mij belangrijk, maar deze drie geven mij in ieder geval al wat richting. Het heeft mij de afgelopen tijd erg geholpen in het maken van mijn keuzes.


Ook kunnen je kernwaarden veranderen gedurende je leven. Andere aspecten in je leven kunnen belangrijker worden, er kunnen andere kernwaarden worden toegevoegd door ervaring die je hebt opgedaan, of je leven veranderd waardoor je naar andere kernwaarden wilt gaan leven.


Leef jij al naar je eigen kernwaarden en ben jij bekend met wat belangrijk voor jou is?
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page