top of page
Zoeken

Rust in je hoofd

Een kalm gevoel in je lichaam… rust in je hoofd. Gedachten zijn er nog wel, maar veel meer op de achtergrond. Je wordt er niet meer in meegesleurd. Ze nemen je niet meer over. Je kunt er bewust voor kiezen om de gedachten als wolken voorbij te laten gaan en de focus brengen op je ademhaling, in het hier en nu zijn. Contact maken met je lichaam, voelen wat er allemaal speelt. Echt even voelen, bewust worden van wat je lichaam jou te vertellen heeft. En daar verder ook niks mee te hoeven doen. Alleen puur bewust zijn, gewaarwording.

Boekentips spiritualiteit

Dat is wat meditatie met je kan doen. Ik had hier in het begin vrij veel moeite mee. Het “lukte” niet, het werd maar niet stil, ik werd er onrustig van. Maar door het regelmatig te herhalen, zonder doel, gewoon even te zitten met mezelf, alleen even te zijn, luisterend naar mooie muziek of een geleide meditatie en mijn focus houden op wat er in mijn lichaam zich afspeelt, bewust contact maken, heb ik deze rust gevonden. Natuurlijk is dit er niet altijd, en verschilt het per sessie, maar over het algemeen sta ik nu veel rustiger in het leven. Mijn emoties nemen het niet snel meer over, net als mijn gedachten. Door elke dag even te zitten in stilte, zorgt het ervoor dat ik deze rust gedurende de dag ook kan opzoeken.

Een healingsessie, cacao ceremonie of klankschalensessie kan je hierbij enorm ondersteunen. Door bijvoorbeeld Reiki toe te passen, komt je lichaam in een ontspannen staat, je komt uit je hoofd, maakt weer contact met je lichaam en je gedachten gaan naar de achtergrond.

Door een klankschalenreis kom je als het ware in een meditatieve staat terecht. Door een cacao ceremonie, klankschalenreis of healingsessie te combineren met af en toe een meditatie thuis, kun je ook meer rust en kalmte in je leven ervaren.

Heb je hier vragen over of ben je benieuwd hoe dit voor jou werkt? Stuur me gerust een berichtje!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page