top of page
DSC_6767.jpg

Klankenmassage

Een klankschaalmassage is een diepe ontspanning voor je lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat gedachten naar de achtergrond verdwijnen en brengt je naar het hier en nu. Spanningen en blokkades verlaten het lichaam en het lichaam kan zich weer herstellen. Het versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam en zorgt ervoor dat je nieuwe energie ontvangt.

"Soundhealing zorgt ervoor dat gedachten naar de achtergrond verdwijnen en brengt je naar het hier en nu."

Wat doen klanken met je?

Alles wat bestaat, bestaat uit energie. Energie bestaat uit trillingen die vibreren op een bepaalde frequentie. Elke materie heeft een eigen, specifieke frequentie. Zo ook jouw lichaam, alle cellen in jouw lichaam, je energetische lichaam en je gedachten.

Klanken zijn hoorbaar geworden trillingen. Naast dat je klanken kunt horen, kun je trillingen ook voelen in het lichaam. 

Klankschalen, instrumenten, maar ook de stem hebben invloed op de trillingen van je lichaam en kunnen helpen om trillingen die uit balans zijn, terug in balans te brengen. Dit komt door de natuurlijke, harmonieuze trillingen van de instrumenten. Omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat, worden de trillingen door heel het lichaam geleid.

De trillingen van de klankschalen hebben ook invloed op je hersenstromen. De hersenstromen worden gekalmeerd en kunnen je in een meditatieve staat brengen.

De voelbare klanken en trillingen van klankschalen brengen je volledige ontspanning. De  klankschalen zorgen ervoor dat je naar binnen kunt keren, naar jezelf kunt luisteren. Je lichaam en geest komen weer in harmonie, op de juiste positieve trilling.

Klanken hebben een bepaalde kracht die er ook voor kunnen zorgen dat blokkades in je energiestroom worden opgeheven zodat je energie weer meer kan gaan stromen.

Een klankmassage brengt je lichaam weer in balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Het brengt je in een diepe ontspannen staat, waardoor je helemaal tot rust kunt komen. Je gedachten gaan naar de achtergrond waardoor je weer de stilte in je hoofd kunt ervaren. Door deze stilte kunnen inzichten tot je komen, het helpt je te gronden, in verbinding te komen met je lichaam en alles even helemaal los te laten. 

Het zorgt ervoor dat je lichaam weer kan herstellen, het stimuleert het zelfhelend vermogen en spanningen die in je lichaam zijn opgeslagen worden los gelaten. 

Een klankschalenmassage helpt je op je eigen pad van spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

DSC_6999-2.jpg

Een klankenmassage is fijn voor jou als:

 •  je veel in je hoofd zit, 

 • op zoek bent naar helderheid

 • gespannen bent en stress ervaart

 • volledige ontspanning wilt ervaren

 • als je het druk hebt of moeite hebt met concentreren

 • als je nieuwe energie wilt ontvangen

 • je ondersteuning zoekt bij andere behandelingen

 • je ondersteuning zoekt bij je persoonlijke en spirituele ontwikkeling


 

Het geeft je een moment van rust, ontspanning en helderheid. Een sessie met klankschalen komt overeen met een meditatie omdat het de hersenen tot rust brengt.

Klankschaal

Werkwijze

Voorafgaand aan de behandeling zullen we eerst bespreken wat jouw intentie is voor de behandeling en of er eventuele klachten zijn.

Bij een klankschalenmassage lig je op een behandeltafel en worden de klankschalen op je lichaam geplaatst. De klankschalen worden zachtjes op het lichaam aangeslagen, waardoor je de trillingen door hele lichaam voelt stromen. Dit geeft een diepe, ontspannen gevoel.

De klanken van de instrumenten zorgen voor diepe ontspanning, heling en inzichten. De trillingen van de instrumenten worden door je hele lichaam geleid en zorgen ervoor dat blokkades los kunnen komen en al jouw cellen weer terug in balans komen. De cellen worden als het ware gemasseerd.

De hersenstromen worden gekalmeerd wat ervoor zorgt dat je in een meditatieve staat terechtkomt. Je hoeft helemaal nergens aan te denken, gedachten zijn even stil. Je bent helemaal in het moment, in het hier en nu. Je kunt je helemaal laten meevoeren door de klanken van deze klankschalenmassage. Tijdens de behandeling zorg ik ook voor een fijne geurbeleving door middel van essentiële oliën.

Na de sessie voel je je ontspannen, is er rust en helderheid in je hoofd en heb je weer contact met je lichaam kunnen maken door even uit je hoofd te kunnen komen. We bespreken nog even na hoe je het ervaren hebt en er is ruimte om je ervaring te delen als je hier de behoefte voor hebt. Alles mag er zijn en alles is helemaal oké. Ook trekken we nog een intentiekaart om te kijken wat de kaarten jou te vertellen hebben als afsluiting van de sessie.

Een klankmassage brengt jou:

 • Diepe ontspanning:
  Een klankschaalmassage is een diepe ontspanning voor je lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat gedachten naar de achtergrond verdwijnen en brengt je naar het hier en nu. Dit brengt ruimte en stilte in je hoofd wat er voor kan zorgen dat je inzichten kunt ontvangen en beter kunt luisteren naar je intuïtie. Daarnaast verlaagt het je stressniveau waardoor klachten verminderen.
   

 • Het laat je energie stromen:
  De trillingen van de klanken zorgen ervoor dat je energie weer gaat stromen, het zorgt ervoor dat spanning het lichaam kan verlaten en het heft blokkades op in je energiestroom. De klanken en trillingen zijn een massage voor je lichaamscellen en zorgen ervoor dat je lichaam weer in balans wordt gebracht.
   

 • Brengt je in meditatieve staat:
  De trillingen van de klankschalen hebben invloed op de hersenstromen. De hersenstromen worden gekalmeerd en kunnen je in een meditatieve staat brengen. Het linker en het rechterdeel van de hersenen worden tegelijk geactiveerd en komen in balans, wat er voor zorgt dat je een betere balans kunt vinden tussen je gedachten en emoties.
   

 • Stimuleert het zelfhelend vermogen:
  De trillingen van de klankschalen stimuleren het zelfhelend vermogen van het lichaam, heffen energetische blokkades op en zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Tarieven

Jouw liefdevolle investering voor een klankschalenmassage is € 69,00 euro voor 60 minuten.

Meerdere sessies:

5 Klankmassages: € 265,00

10 Klankmassages: € 550,00

Om een volledige transformatie te ondergaan kun je ook deelnemen aan een 3 of 4 maanden traject. Dit traject bestaat uit 3 wekelijkse healingsessies, met daarnaast verschillende andere methodes om de rust in jezelf terug te vinden. Kijk voor meer informatie op deze pagina. 

 

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Klankenreis

Eens per maand organiseer ik gezamenlijke, verdiepende klankenreizen. Tijdens deze middagen of avonden geef ik een Soundhealing in groepsverband en mag je je overgeven aan de klanken van de instrumenten. Je kunt het zien als een klankenconcert. Deze middag bestaat uit meditaties, ademhalingsoefeningen, intentie zetten, een klankschalenreis en een korte sharing circle. 

Ook combineer ik deze sessies regelmatig met een cacao ceremonie of organiseer ik mooie evenementen met andere facilitators zoals breathwork. 

Kijk voor meer informatie in de Agenda.

Wil je liever alleen of samen met een vriendin/geliefde een Klankschalenreis ervaren? Stuur me een berichtje voor de mogelijkheden!

bottom of page